Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Παραμονή Χριστουγέννων και λέμε να χαλαρώσουμε με κινηματογράφο.
Η παρακάτω τηλεκριτική 3 προτεινόμενων ταινιών είναι από τα Νέα.

«Νine»
του Ρομπ Μάρσαλ
Από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της εποχής, το «Νine» επανέρχεται σε έναν πασίγνωστο κινηματογραφικό μύθο, εκείνον του «8 » τουΦεντερίκο Φελίνι.Περικυκλωμένος από πλήθος γυναικών οΝτάνιελ Ντέι-Λούιςυποδύεται τον σκηνοθέτη που προσπαθεί να βρει την αρμονία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική του ζωή. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να τα φέρει βόλτα με σύζυγο, ερωμένη, μούσα, ατζέντισσα αλλά και μαμά. Ετσι εξηγείται και το απίστευτο γυναικείο καστ της ταινίας:Νικόλ Κίντμαν, Πενέλοπε Κρους, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κέιτ Χάντσον, Τζούντι Ντεντς, Στέισι Φέργκισοναλλά και Σοφία Λόρεν! Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Ρομπ Μάρσαλ, γνωστός κυρίως από το «Σικάγο», για το οποίο προτάθηκε για το Οσκαρ σκηνοθεσίας. Ολα δείχνουν ότι και το «Νine» θα είναι από τους πρωταγωνιστές στη βραδιά των Οσκαρ το 2010. Ιδωμεν...

«Είναι μπερδεμένο»
της Νάνσι Μέγερς
Εγγύηση στις ρομαντικές κομεντί, η δημιουργός των επιτυχιών «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες», «Κάλλιο αργά παρά αργότερα» και «Τhe Ηoliday» υπογράφει τη νέα ταινία τηςΜέριλ Στριπ, σε έναν ακόμη «ανάλαφρο» ρόλο. Εδώ υποδύεται μια διαζευγμένη επιχειρηματία και μητέρα τριών παιδιών, η οποία ενώ είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένη σε ένα ανορθόδοξο ερωτικό τρίγωνο: τη διεκδικεί οΣτιβ Μάρτιν, επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, έξω καρδιά, αλλά και οΑλεκ Μπάλντουιν , ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά στην τελετή αποφοίτησης του γιου τους. Οπως είναι φυσικό, τα πράγματα μπερδεύονται, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού η Τζέιν καλείται να επιλέξει σε μια ταινία για τον έρωτα, το διαζύγιο και ό,τι ήθελε προκύψει!

«Αvatar»
του Τζέιμς Κάμερον Η τελευταία δημιουργία του υπερφιλόδοξου καναδού σκηνοθέτη έχει
διαφημιστεί ως η ταινία που θα αλλάξει την οπτική του κοινού για τον κινηματογράφο. Πριν από μερικούς μήνες ειδικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Guardian» κυκλοφόρησε με τίτλο«Γιατί ο κινηματογράφος δεν θα είναι πια ο ίδιος»και την αφορμή είχε δώσει αυτή η ταινία, το τελευταίο τρισδιάστατο επίτευγμα του κινηματογράφου, σε μια εποχή που οι τρισδιάστατες ταινίες δίνουν όλο και περισσότερο το παρών- κυρίως σε κινούμενα σχέδια. Η ιστορία της εκτυλίσσεται στο απώτερο μέλλον, όπου ένας παράλυτος βετεράνος πολέμου (Σαμ Γουόρδινγκτον) μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή μπλε όντων ύψους τριών μέτρων. Οι διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους και εξωγήινους οδηγούν σε διαμάχες και μια ανεπανάληπτη σύγκρουση που αναμένεται άκρως εντυπωσιακή, κρίνοντας από το παρελθόν του σκηνοθέτη του «Τιτανικού», των «Αliens» και των πρώτων δύο «Εξολοθρευτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου