Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

23 Δεκ 09. Σχέδια

Είδα τα φιλαράκια μου εχθές το βράδυ και μεταξύ κρασιού και κουτσομούρας αποφασίσαμε
α) Να ανεβάσουμε τους συντελεστές απόσβεσης από 5 σε 7% για τα έτοιμα φωτοβολταϊκά μας πάρκα στην Λακωνία (νόμιμη άμυνα στην επικείμενη φοροεπιδρομή) και β) να προχωρήσουμε σε νέα επένδυση για 500 kw φωτοβολταϊκών σε σταθερές βάσεις και σχετικά κοντά στην Αθήνα.
Όλα καλά αλλά μετά την ταβέρνα ξημερώθηκα με τα excel .
Τα νούμερα έβγαιναν καλά και με την προϋπόθεση ότι το νέο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες 'σκότωνε' την γραφειοκρατία φαίνεται μια καλή δουλειά.
Το ξενύχτι τελικά φάνηκε χρήσιμο όταν την επομένη ο Γρηγόρης στο γραφείο κάλεσε έκτακτη συνάντηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και τι αναπροσαρμογές σχεδίων προτείνουμε. Ήμουν καλά προετοιμασμένος (ας είναι καλά οι κουτσομούρες και τα μεταμεσονύκτια excel).
Αποφασίστηκε άμεση αλλαγή σκοπού στην βασική μας εταιρεία για τις υδροπονικές καλλιέργειες και εστίαση της επίσης σε ανανεώσιμες.
Βασικός στόχος η μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου. Με τον ήλιο βλέπεις είσαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει στα σίγουρα και κάνεις τους λογαριασμούς σου. Με την τιμή της ντομάτας δέν γίνεται να είσαι σίγουρος τι θα γίνει σε καμία περίπτωση.
Άλλα 4 MW με φωτοβολταϊκά λοιπόν, εκεί που θα καλλιεργούσαμε ντομάτες.
Θα έκανα καλά Χριστούγεννα εφέτος έδειχναν οι οιωνοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου