Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο Σαμαράς δεν κρατιέται και στο εξωτερικό επικρατεί χασμωδία

Ο Σαμαράς δεν κρατιέται και στο εξωτερικό επικρατεί χασμωδία

Άγγελος Στάγκος
25 Μαϊ 2011

Δυστυχώς τα πράγματα είναι χειρότερα από πολύ άσχημα. Όχι μόνο γιατί η χώρα έχει τα μαύρα της τα χάλια, ούτε γιατί τα χτυπήματα πάνω στους φορολογούμενους πολίτες (ξεχωριστοί από εκείνους που φοροδιαφεύγουν μετά μανίας και υποδύονται συνεχώς τους κεραυνόπληκτους) πέφτουν βροχή. Θα μπορούσε να υπάρχει και ελπίδα πίσω από αυτά. Όμως ούτε η ελπίδα επιτρέπεται, αν κάποιος δει στα σοβαρά αυτά που λέει ο Σαμαράς, δηλαδή η πιθανή εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και ταυτόχρονα παρακολουθεί την κακόφωνη χασμωδία που δημιουργούν οι ευρωπαίοι ηγέτες και παράγοντες σε συνεργασία με ειδικούς και ξένους δημοσιογράφους που προτείνουν συνταγές, δηλαδή οι σωτήρες που περιμένουμε πως και πως.
Οπως αναμενόταν λοιπόν, ο Σαμαράς είπε όχι σχεδόν σε όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο πακέτο της κυβέρνησης και είναι αντιπαθητικά. Ακόμη και στις αποκρατικοποιήσεις, που υποτίθεται ότι τις θέλει είπε ότι πρέπει να γίνουν αφού αλλάξει το κλίμα για να μη πουληθούν φτηνά, ενώ η λογική λέει να δοθούν (όχι βέβαια τζάμπα) για να αλλάξει το κλίμα, αν ελαφρύνει το δημόσιο, μπας και έλθουν επενδύσεις. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος προωθεί ό,τι ακούγεται ευχάριστα ( μείωση του ΦΠΑ, νομιμοποίηση ή τακτοποίηση αυθαιρέτων, κατάργηση του πόθεν έσχες κλπ) και λέει όχι σε ό,τι μπορεί να βλάψει την πορεία του προς την εξουσία.

Γιατί την βλέπει την εξουσία, θεωρεί ότι είναι πολύ κοντά της και το μάτι του γυαλίζει , όπως ακριβώς γυάλιζε το μάτι του Γ. Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και πριν από αυτόν του Κ. Καραμανλή στις αρχές του 2004 και πάει λέγοντας…Δεν έχει σημασία τι θα κάνει αν και όταν κατακτήσει την εξουσία, αρκεί να μην κάνει καμμιά τρέλα “για την πατρίδα” (τίτλος πατριωτικού μυθιστορήματος της προγιαγιάς Πηνελόπης Δέλτα) όπως συνηθίζει να λέει και μας βγάλει από την Ευρωζώνη, ή την Ευρωπαϊκή Ενωση αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Τρόϊκα. Σε αυτή την περίπτωση θα την βάψουμε όλοι μαζί… Προς το παρόν πάντως είναι φανερό ότι ο Α. Σαμαράς γουστάρει τόσο να έλθει στην εξουσία, που δεν κρατιέται, αλλά να δούμε τι θα κάνει όταν την πάρει, ειδικά τώρα.

Αλλά και αυτοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με άλλους διεθνείς, έχουν βαλθεί να μας μουρλάνουν. Από τη μία έχουμε τους αγγλόσάξονες που επιμένουν ότι πρέπει να πάμε για αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, ή ακόμη και για πτώχευση και βρίζουν τον Τρισέ, που δεν το επιτρέπει. Από την άλλη πλευρά έχουμε τους γερμανούς που και αυτοί καλοβλέπουν μία αναδιάρθρωση, ή ότιδήποτε άλλο, αρκεί να μην χρειαστεί να εκταμιεύσουν. Στη μέση έχουμε τους παράγοντες της Ευρωζώνης και της Κομισιόν που προσπαθούν να ελιχθούν. Από δίπλα τους άλλους που ζητούν κτίρια και οικόπεδα για εγγυήσεις, ενώ έχουν σκάσει μύτη ισπανοί και ιταλοί που μας θεωρούν πιο παρακατιανούς από τους ίδιους και μας σνομπάρουν κανονικά. Αφήστε και την συζήτηση κατά πόσο η πολιτική του Μνημονίου είναι η σωστή, ή μήπως απαιτείται χαλάρωση και ρευστότητα σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και για την περίπτωσή μας.

Ολα αυτά γίνονται, λέγονται και παίζονται στου…κασίδη το κεφάλι, που σημαίνει στο κεφάλι μας. Αλλοι μας βαρούν, άλλοι θέλουν να μας σώσουν, άλλοι να μας διώξουν, άλλοι να μας λεηλατήσουν και άλλοι να μας νουθετήσουν, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει άκρη. Ούτε εμείς δείχνουμε ότι θέλουμε να σωθούμε, ούτε και οι άλλοι ότι ξέρουν επιτέλους τι τους γίνεται, ή τι πρέπει να γίνει για μας. Άρα βολοδέρνουμε, αφήστε που μπορεί να μας προκύψουν και εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου