Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εξάστερος Παναθηναικός

Για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα που διαθέτει ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός. Ίσως τελικά να είναι και το καλύτερο συλλογικό σχήμα που διαθέτει αυτή η χώρα. Και ασφαλώς είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς νίησε τη Μακάμπι με 70-78, κατέκτησε το έκτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της και έχει πλέον μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης να κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων.

Οσο για τον Ομπράντοβιτς, δικαίως οι επιδόσεις του κατατάσσονται στη σφαίρα του θρύλου. Δύσκολα θα ξεπεραστούν τα επιτεύγματα του, πιθανότατα αυτό να μη συμβεί ποτέ.

Μόνο μία φορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σε όλο το παιχνίδι κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα, ακόμα και στο σημείο όπου η Μακάμπι φαινόταν ικανή να πάρει προβάδισμα με τα εύστοχα σουτ τριών πόντων. Εν τέλει ήταν ένα σκληρό, ίσως και κακό παιχνίδι, αλλά αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους τελικούς. Ποιος θα τα θυμάται άλλωστε;

Και για ακόμα ένα παιχνίδι η προσωπικότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη θύμισε ποιος είναι ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής στην Ευρώπη. Πήρε το παιχνίδι επάνω του και «καθάρισε» στο τέλος, όταν ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε τάσεις αυτοκτονίας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατάφερε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Κατέκτησε μετά από τα βραβεία του καλύτερου αμυντικού και του ΜVP της σεζόν και αυτό του MVP του Final 4 της Βαρκελώνης! Ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο προπονητής της Μακάμπι, είπε ότι ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος αργότερα επέδειξε τη γνωστή συστολή του: «είναι μεγάλη τιμή, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα.»

Αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την αγωνιστική: μεγάλα χαμόγελα, πανηγυρισμοί, αλλά ούτε μία στιγμή δεν ξέφυγαν προς την υπερβολή. Λες και έβλεπες παίκτη του γκολφ να πανηγυρίζει τη νίκη του. Λογικό. Είναι τόσο μεγάλη ομάδα ώστε ακόμα και η χαρά του θριάμβου ελέγχεται, μπαίνει και αυτή κάτω από το μέτρο. Για τον Παναθηναϊκό οι τίτλοι είναι ρουτίνα, η ομάδα αυτή πρέπει πλέον να εφευρίσκει προκλήσεις. Και φέτος η πρόκληση ίσως ήταν ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από το final four που έγινε στην πόλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου