Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκός Σταθμός २म्व्प् στην Λακωνία

Νέος Φωτοβολταϊκός Σταθμός 2MWp Solar Gateστην Λακωνία
energia.gr
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010


Η Positive Energy ανέλαβε εκ μέρους της εταιρείας SolarGate την προμήθεια εξοπλισμού, μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργίαφωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2ΜWp στο Νομό Λακωνίας. Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Ο σταθμός αναμένεται να παράγει συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 2.600.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση τουλάχιστον 2.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Κυριάκος Αγιαννίδης, δήλωσε σχετικά:«Η ανάθεση αυτή έφερε ένα επιπλέον σημαντικό έργο στην PositiveEnergy που έρχεται να προστεθεί στην ευρεία λίστα των έργων μας σε εξέλιξη στην Ελλάδα που ξεπερνούν συνολικά σε ισχύ τα 20MWp. Με βασικό γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τη συνέπεια, αξιοποιώντας την εξειδικευμένη μακρόχρονη εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας αλλά και την εμπειρία του Ομίλου που ανήκει η PositiveEnergy σε μεγάλα και σύνθετα έργα, στόχος μας παραμένει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον κλάδο στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.»
Από την πλευρά της SolarGate, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Στέλιος Γεωργιουδάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ξεκινά η υλοποίηση μιας επένδυσης με σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη για την πλευρά μας αλλά και που ταυτόχρονα αξιοποιεί τη σύγχρονη "πράσινη τεχνολογία αιχμής” προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι στο παζλ που οφείλει να συμπληρώσει η Ελλάδα για να προστατεύσει το περιβάλλον, να αναπτύξει την οικονομία της με "πράσινες επενδύσεις" και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες με νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του παραγόμενου τοπικά εθνικού προϊόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου