Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ...ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αν βαριέστε να τρέχετε στις αγορές και να ψάχνετε τα καλύτερα και φθηνότερα, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ. Τα online καταστήματα ή οι παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα ηλεκτρονικά αυξάνονται και δίνουν την ευκαιρία για εύκολες αλλά αξιόπιστες -αν ψάξετε σωστά- αγορές


Από την Κρήτη με αγάπη

www.biobox.wikidot.com

Εδώ και 2 χρόνια ο Κώστας Κρεμμύδας, τεχνολόγος γεωπόνος και βιοκαλλεργητής, εφαρμόζει το λεγόμενο box scheme, έναν εναλλακτικό τρόπο εμπορίας βιολογικών προϊόντων τον οποίο γνώρισε στη Βρετανία, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη βιολογική γεωργία: οι πελάτες παραγγέλνουν μέσω Ιντερνετ τα οπωροκηπευτικά της εβδομάδας και παραλαμβάνουν το κιβώτιο στο σπίτι.

Το διαδικτυακό μανάβικο biobox καλύπτει το νομό Αττικής και την επαρχία Κισσάμου στα Χανιά. Ο Κώστας Κρεμμύδας παράγει τα κηπευτικά του σε 4 στρέμματα υπαίθριας και άλλα 4 θερμοκηπιακής καλλιέργειας και συνεργάζεται σταθερά και με ένα δίκτυο 10 παραγωγών για μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες λαμβάνουν ένα mail με τα διαθέσιμα προϊόντα της εβδομάδας και υποβάλλουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους. Οι παραδόσεις κατ' οίκον γίνονται 4 φορές την εβδομάδα σε σταθερή ημέρα για την κάθε περιοχή και κυρίως απογευματινές ώρες (μετά τις 15.00-16.00). Το εβδομαδιαίο mail περιλαμβάνει κι ένα ενημερωτικό σημείωμα, που π.χ. εξηγεί γιατί το τάδε προϊόν είναι ακριβότερο ή παρουσιάζει έλλειψη, συστήνει τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, περιγράφει τεχνικές καλλιέργειας και μυεί τον πελάτη στα μυστικά του βιολογικού μποστανιού.

«Το πρώτο μου μέλημα είναι να πουλάω φρεσκάδα και ο κόσμος το εκτιμά όσο τίποτα άλλο», λέει ο κ. Κρεμμύδας. «Τα προϊόντα κόβονται από το δέντρο ή το χωράφι μετά την παραγγελία, ακόμη και το ίδιο πρωί. Οσο μπορώ, προσπαθώ να έχω πάντα λίγο απ' όλα».

* Η ελάχιστη παραγγελία είναι 25 ευρώ. Για να λάβετε το ενημερωτικό mail της biobox με τα διαθέσιμα προϊόντα και τη φόρμα παραγγελίας, στείλτε e-mail στο biobox.gr@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6936-873.007.

Νέα παιδιά στην ηλεκτρονική... πιάτσα

www.natour.gr

Τα πρωινά εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία, τα απογεύματα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: κρατάει τα ηνία της δικής του δουλειάς, του ηλεκτρονικού καταστήματος βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων. Ως καταναλωτές, ο Παναγιώτης Σιδέρης και η γυναίκα του Μάρω αγόραζαν, στο μέτρο που τους επέτρεπαν τα οικονομικά τους, βιολογικά προϊόντα. Οταν εκείνη έμεινε έγκυος, έγινε πιο συστηματικό, ώσπου τον περασμένο Ιούνιο ήρθε για να μείνει η ιδέα του e-shop.

«Δεν με ενδιαφέρει να μπει ο άλλος, να ψωνίσει 2 - 3 πράγματα και να φύγει. Θέλω ο πελάτης του Natour να έχει πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα, να του λύσω απορίες, να είναι ένας ενημερωμένος βιοκαταναλωτής». Γι' αυτό, το site περιλαμβάνει και πληροφορίες για την ανακύκλωση και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς, καθώς και ένα blog στο οποίο «ανεβαίνουν» τακτικά άρθρα για διατροφικά θέματα. Από τις ηλεκτρονικές προθήκες του Natour διατίθενται συνολικά 190 κωδικοί που καλύπτουν ευρεία γκάμα τυποποιημένων ειδών: μαρμελάδες, μέλι, ζάχαρη, όσπρια, αλεύρι, κρασί, ρύζι, σάλτσες, λάδι, ελιές, χυμοί φρούτων, γρανίτες και φυσικά συμπληρώματα διατροφής, καθώς και λικέρ, αποξηραμένα φύλλα, γλυκό κουταλιού και άλλα βιολογικά προϊόντα blueberries του συνεταιρισμού «Βιοδράμα».

Για μια πρώτη γνωριμία με το κατάστημα ο Παναγιώτης προτείνει το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα αμπελόφυλλα και τις σταφίδες Δήμα από την Κορινθία, τα ζυμαρικά Montebello και την πραλίνα φουντουκιού Rigoni di Asiago. Σύντομα, δεν θα υπάρχουν μόνο εδώδιμα προϊόντα, αλλά και καλτσάκια από βιολογικό βαμβάκι, ξύλινα οικολογικά παιχνίδια και μια «έξυπνη» συσκευή που βοηθά στην απορρόφηση των δυσάρεστων οικιακών οσμών.

* Στις παραγγελίες άνω των 50 ευρώ για την Αττική και άνω των 100 για την υπόλοιπη Ελλάδα, η μεταφορά είναι δωρεάν.

e-χασάπικο

www.eviotopoi.gr

Δεν είναι ακριβώς online κατάστημα, αλλά μια μπουτίκ κρεάτων με το δικό της βιολογικό αγρόκτημα στην Κήρινθο της Βόρειας Εύβοιας, που εκτελεί παραδόσεις κατ' οίκον. Λόγω της μικρής παραγωγής, οι πελάτες τηλεφωνούν και ρωτούν τι κρέας υπάρχει και προχωρούν στην παραγγελία τους που φτάνει αυθημερόν στην Αττική με το ειδικό φορτηγό-ψυγείο του κρεοπωλείου. Παράλληλα, το κατάστημα διατηρεί βάση δεδομένων των πελατών, «θυμάται» τις προτιμήσεις τους και επικοινωνεί μαζί τους όταν παραλαμβάνει κομμάτια που τους ενδιαφέρουν.

Ολα ξεκίνησαν το 2000, όταν ο επιχειρηματίας Μηνάς Χάλαρης έστησε μια μικρή φάρμα με οικόσιτα ζώα στην Εύβοια για οικογενειακή κατανάλωση. Εξι χρόνια αργότερα, εγκαινίασε τη λειτουργία του το ομώνυμο κατάστημα στην οδό Αγγελοπούλου 4 στο Ν. Ψυχικό, ενώ τα κτηνοτροφικά προϊόντα παραγωγής των Ευβιότοπων (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, κατσίκι, ζυγούρι, προβατίνα) πιστοποιήθηκαν από την ΒΙΟΗELLAS. Το νωπό κρέας βρίσκεται την επομένη της σφαγής στο κρεοπωλείο, όπου σιτεύει προτού διατεθεί στον καταναλωτή. Ωστόσο, οι ποσότητες είναι συγκεκριμένες, καθώς φτάνει ολόκληρο το σφάγιο. Αν π.χ. κάποιος θέλει 20 μπριζόλες, είναι πιθανό να μην υπάρχουν.

* Στον ιστότοπο www.eviotopoi.gr θα βρείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο των προϊόντων του κρεοπωλείου. Για παραγγελίες, Τ/210-67.77.173.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΡΟΥΧΑ & ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΑ

www.ecofamily.gr Υφασμάτινες πάνες και οικολογικά προϊόντα για μωρά, ρούχα από βιολογικό βαμβάκι, βιολογικά καλλυντικά, σχολικά είδη από ανακυκλωμένα υλικά κ.ά. Για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ στην Αττική και άνω των 70 στην επαρχία δεν χρεώνονται έξοδα αποστολής (4 ευρώ). Πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή αντικαταβολή με επιβάρυνση 3 ευρώ.

www.simplygreen.gr Βιολογικά και φυτικά καλλυντικά, οικολογικά καθαριστικά και απορρυπαντικά, ρούχα για μαμάδες και μωρά, είδη γυναικείας υγιεινής μέχρι βιοδιασπώμενα μπολ για κατοικίδια. Τρόποι πληρωμής: πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αντικαταβολή (επιβάρυνση 4,6 ευρώ).

Για παραγγελίες άνω των 60 ευρώ στην Αττική δεν χρεώνονται έξοδα αποστολής (3,90 ευρώ). Τα έξοδα αποστολής για παράδοση στην επαρχία ανέρχονται στα 5 ευρώ.

www.organic-shop.gr Βιολογικά καλλυντικά, ανθοϊάματα και ανθόνερα, προϊόντα μακιγιάζ, προϊόντα αλόης, είδη προσωπικής υγιεινής από βιολογικό βαμβάκι κ.ά. Οι παραγγελίες γίνονται είτε τηλεφωνικά στο 801 11 88488 (αστική χρέωση) είτε με mail στο sales@mediserv.gr. Τρόποι πληρωμής: με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και με αντικαταβολή. Για αγορές άνω των 60 ευρώ δεν χρεώνεται το κόστος αντικαταβολής (8 ευρώ).

www.babynatural.gr Ξύλινα και οικολογικά παιχνίδια, προϊόντα ρουχισμού και αξεσουάρ από φυσικά υλικά και υφάσματα από βιολογικές καλλιέργειες για βρέφη, παιδιά και μαμάδες. Τρόποι πληρωμής: πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αντικαταβολή (για παραγγελίες έως 75 ευρώ το κόστος αντικαταβολής είναι 6,90 ευρώ και για άνω των 75 ευρώ είναι 4,90 ευρώ).

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

www.biosporos.com Βιολογικοί σπόροι ποικιλιών, εντομοπαγίδες, οργανικά λιπάσματα, μικρά εργαλεία και βιβλία κηπουρικής.

www.biokipos.gr Βιολογικοί σπόροι λαχανικών, φρούτων, αρωματικών και διακοσμητικών φυτών, οργανικά λιπάσματα και βιβλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

www.bioshop.gr Το e-shop του καταστήματος Θησαυρός Υγείας.

www.kannabishop.com Το e-shop του ομώνυμου καταστήματος ειδών ρουχισμού και αξεσουάρ από κάνναβη και βιολογικό βαμβάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου