Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το Μέλλον Ανήκει στους Ριψοκίνδυνους.

του Brian Tracy


Το μέλλον ανήκει στους ριψοκίνδυνους, όχι σ' αυτούς που αναζητούν την ασφάλεια. Η ζωή είναι διεστραμμένη με την έννοια ότι όσο περισσότερο ψάχνεις την ασφάλεια, τόση λιγότερη έχεις. Αλλά όσο περισσότερο ψάχνεις ευκαιρίες, τόσο πιο πιθανόν είναι να πετύχεις την ασφάλεια που επιθυμείς.


Η Δράση είναι το Παν

Αν η μάθηση για την επιτυχία ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να κάνετε σπουδαία πράγματα με τη ζωή σας, τότε η επιτυχία σας θα ήταν εγγυημένη. Τα βιβλιοπωλεία είναι γεμάτα με βιβλία αυτοβοήθειας, κάθε ένα από τα οποία είναι φορτωμένο με ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε περισσότερο. Το γεγονός είναι, ωστόσο, ότι η καλύτερη συμβουλή στον κόσμο θα σας βοηθήσει μόνο αν παρακινήσετε τον εαυτό σας να αναλάβετε διαρκή και επίμονη δράση προς την κατεύθυνση των στόχων σας μέχρι να πετύχετε.


Η Αυτοπειθαρχία είναι η Βασική Ικανότητα

Η πιο σημαντική ικανότητα για την επιτυχία είναι η αυτοπειθαρχία. Αυτοπειθαρχία σημαίνει ότι έχετε την ικανότητα, μέσα σας, βάσει της δύναμης του χαρακτήρα σας και της δύναμης της θέλησης, να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε, όταν πρέπει να το κάνετε, είτε έχετε όρεξη να το κάνετε είτε όχι. Χαρακτήρας είναι η ικανότητα να εμμείνετε σε μία απόφαση όταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο πήρατε την απόφαση έχει περάσει. Δεν είναι αυτό που μαθαίνετε που είναι καθοριστικό για το μέλλον σας. Είναι το αν θα πειθαρχήσετε τον εαυτό σας ή όχι να πληρώσει το τίμημα, ξανά και ξανά, μέχρι τελικά να πετύχετε τον σκοπό σας.


Η Επιμονή είναι Αυτοπειθαρχία σε Δράση

Ίσως η πιο σημαντική επίδειξη αυτοπειθαρχίας είναι το επίπεδο επιμονής σας όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Η επιμονή είναι αυτοπειθαρχία σε δράση. Η επιμονή είναι ένα πραγματικό μέτρο του χαρακτήρα του ανθρώπου. Η επιμονή σας είναι, στην πραγματικότητα, το αληθινό μέτρο της πίστης σας στον εαυτό σας και στην ικανότητά σας να πετύχετε.


Η Κοινή Ικανότητα Επιτυχίας στην Ιστορία

Η ιστορία της ανθρώπινης φυλής είναι μία ιστορία θριάμβων και επιμονής. Κάθε σπουδαίος άντρας ή γύναια έπρεπε να υπομένει τεράστιες δοκιμασίες και ταλαιπωρίες πριν φτάσει στα ύψη της επιτυχίας. Η αντοχή και η επιμονή είναι αυτά που τους έκαναν σπουδαίους.


Η Εγγύηση για την Επιτυχία Σας

Ο Calvin Coolidge, ένας πρόεδρος των ΗΠΑ που ήταν τόσο απρόθυμος να μιλήσει δημόσια που του έδωσαν το παρατσούκλι "Σιωπηλός Cal", θα περάσει στην ιστορία για τα απλά αλλά αθάνατα λόγια του για την επιτυχία. Έγραψε, "Πιέστε. Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να πάρει τη θέση τις επιμονής. Ούτε το ταλέντο· τίποτα δεν είναι πιο συνηθισμένο από αποτυχημένους ανθρώπους με ταλέντο. Ούτε η ευφυΐα· υπάρχουν πολλοί ιδιοφυείς άνθρωποι χωρίς ανταμοιβές. Ούτε η μόρφωση από μόνη της· ο κόσμος είναι γεμάτος με μορφωμένους που είναι εγκαταλειμμένοι. Η επιμονή και η αποφασιστικότητα μόνο είναι παντοδύναμες."


Άσκηση Δράσης

Προσδιορίστε τη μεγαλύτερη πρόκληση ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σήμερα στο δρόμο σας για να πετύχετε το μεγαλύτερο στόχο σας. Φανταστείτε ότι έχει σταλεί για να δοκιμάσει την απόφαση και την επιθυμία σας. Αποφασίστε ότι δε θα τα παρατήσετε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου